Aksesori di Post Footer

by Zoul on 04 April 2009

Aku rasa ini antara post yang paling pendek...
Bagi menjawab soalan dari Nine tentang bagaimana meletakkan aksesori di post footer. Kita boleh meletakkan apa pun di post footer atau bahagian bawah posting. Samada iklan, pemberitahuan, link, teks atau apa pun yang anda rasa perlu dan sesuai. Di blog ini aku letakkan Technorati dan Negaraku button.

Untuk meletakkannya mudah saja..

1-Login ke Blogger --> Layout -->Tanda centang pada Expand Widget Templates
2-Cari kod ini
</label><div style=""> <!-- clear for photos floats -->

Tak jauh di bawah kita akan jumpa kod (atau kita boleh terus cari kod ini)

<div class='post-footer'>

3-Letakkan apa yang kita nak ia muncul di post footer, betul-betul di atas kod <div class='post-footer'> tadi

4-Preview dan save kalau kita dah puas hati..

Selamat mencuba...

{ 9 comments... read them below or add one }

Cookie Monster said...

warhh
makin rajin yer update
nih update secara marathon nih
salute aa sama lu
huhu
by the way..tang ini
kalu na pigi kat Setting --> Formatting --> pastu letak la kod kat bahgian post template tuh pon bole kan?
ke yg tuh susa..?ke cara ko ni lagirk senang n permanent?ke sama jaa?
hahaha
:D

a.b geldofg said...

memang rajin

cuit said...

Cookie Monster

Boleh juga... dan biasanya diorang akan letakkan kod untuk read more atau signature kat situ....

cuit said...

a.b geldofg

Hu..hu.. apa nak buat.. soalan dari kengkawan... kenalah jawab.. huk huk huk

joegrimjow said...

akan d cube
trimass

Chekgu BaniHassim said...

erm...
konye button negaraku ade problem ek??
sbb kalau ko perati semua buttonnye ade number 3..
aku pon jadi bende yang same, dan takleh nk fix, so aku berenti pakai button negaraku...

KhairiL's said...

kalu nk letak twitter (twitt this) leh gk ke

paan said...

arigato....hehe

9Nine said...

thanks Nazz..
Cool...
Thanks 4 this Tuts..
Suker..

Post a Comment