Snapshot Untuk Blogger

by Zoul on 08 April 2009

Apa pulak snapshot ni? Snapshot ni tujuannya untuk mendapat gambaran awal website atau blog sebelum kita klik pada link tersebut. Contohnya seperti foto di bawah ini:



Kalau korang hoverkan cursor pada link yang ada pautan pada mana-mana site maka rupa site tersebut akan terpapar. Kalau korang berminat, cara seperti ini

1-Lgin ke Blogger --> Layout

2-Cari kod ini %lt;body>

3-Letakkan kod ini di bawahnya

<script language="javascript" src="http://thumbnails.iwebtool.com/src.js?border=004891" type="text/javascript"></script>

4-Savekan template korang

Nota: Ada sesetengah laman web atau blog yang tidak akan atau lambat terpapar..

Selamat mencuba

{ 8 comments... read them below or add one }

Cookie Monster said...

wahh style cam wordpress!
yah3 me likee
tengs atok ajarin ini
:P

julietANNA said...

bagus tutorial ni!
best2.thnx tau,nnt nk try :D

Cookie Monster said...

eh engko ta try ker?
tuan blog kene aa try dolu baru la anak anak didik konpiden
hahaks
:P

cuit said...

@2989404953847525323.0

He he dah ada kt blog aku la.. tak caya cuba hover kat link2 yg ada tu...

cuit said...

@7112063375268283153.0
julietANNA
Silakan..silakan

cuit said...

@8898634247342693289.0

Cama-cama wahai ika comel...hik hik

Cookie Monster said...

owhohoho
aku bace telalu laju
da hover da
kua 'GOOGLE:Page Not Found'
ngahahahahaa!
pepehal pon mende nih adelah seronoks
:P:P:P

Anonymous said...

Ondak ado perubahan,...cmano ne tek?

Post a Comment