Senarai Online Photo Editor

by Zoul on 08 May 2009

Anda tidak biasa dengan Photoshop, GIMP, Photoscap dan sebagainya? Anda ada foto, gambar atau imej yang perlu di edit? Anda hendak kongsikan foto anda tetapi tidak tahu dimana? Hendak berkongsi ilmu dan menambah pengetahuan tentang foto dan fotografi?

Baik.. aku ada senaraikan site atau laman yang ada menyediakan perkhidmatan ini. Jadi jangan pening-pening lagi..

Editor Foto dan Imej Secara Online

Alilg.com
Aviary Phoenix
DrPic.com
FlauntR.com
FotoFlexer.com
Lunapic.com
MyImager.comOnline-Image-Editor.com
OnlineImageEditor.info
Photoshop.com
Picture2Life.com
PikiPimp.com
Fauxto
XmgImg
OnlinePhotoTool
MyImager
Pixenate
Webresizer.com
Phixr
Snipshot.com
Splashup.com
Pixer.us
Picture2Life
Cellsea
Preloadr
Picnik
Pixelmator

Kongsi Foto dan Imej

Zorpia
Clickfriends
Snappages
Photorgy
SlideShare
Zoomandgo
Zooomr
BurstCast
Mostrips
DPhoto
Invitr
DigitalRailroad
ContakMe
Flickr
Picasa

Hosting Foto atau Imej Percuma

Photobucket
AllYouCanUpload
ImageHosting
TinyPic
TheImageHosting
BayImg
XS.to
ImgPlace
FreeImageHosting.net
FileHigh
VillagePhotos
ImageVenue
ImageCross
SmugMug

Blog-Blog Fotografi

Digital-Photography-School
Thomas Hawk
PhotoCritic
FlickrBlog
DPreview
Shutterlog
Chromasia
Stuck In Customs
Black and White Photography


Photo Mixing dan Slideshows


Slide
RockYou
Scrapblog
Vuvox
Mixercast
Flektor

Galeri Foto dan Imej


iStockPhoto
Fotolia
SXC.hu
MorgueFile
PixelPerfectDigital
StockXpert
Alamy

Ada yang tertinggal ke? Jika ada sila lah kongsikan di ruangan komen...

{ 18 comments... read them below or add one }

Cookie Monster said...

wahhhh gilaaa
rajen engko ltak link
kalu aku mau pengsan
banyak giloss
mau tengok aa tih
ngeee~
tengs abang cuiiitt
:P

Nazra~ said...

wah mmg bleh di bookmark kan ^_^
thanks

joegrimjow said...

waah
rajin betoi senarai
hehe

Monkey D Luffy said...

memang manyak rajin!

LifeSaver said...

oohh!byk!xtau plak ada banyak.tq!

KhairiL's said...

dlm byk2 link yg ada ni
hanya berapa kerat jer yg aku penah masuk
sbb aku x de masa nk edit2 pic

haha

Mr. Azman @ Kreuger said...

wow beb... nice reasearch..
banyak nko mencarik ek..
kompom penat menggogle dan mencarik
yang terbagus untuk di review..

thansk for sharing.

Nine said...

cantik Nazz de sensei...
hehe..
thanks 4 sharing this..
aku bookmark nih..sebab aku minat gak bab2 nih..
thanks bro..

cuit said...

Cookie Monster

Ui..ui.. baru aku perasan.. dia panggil aku abanglah.. hu hu

cuit said...

Nazra~

You are welcome...!

cuit said...

joegrimjow

....emmm... tersipu-sipu malu..

cuit said...

Monkey D Luffy

Walawe.. ini orang lagi rajen lo.. rajin update blog...

cuit said...

LifeSaver

He..he.. diorang tu pemaleh.. tak nak buat promosi site diorang.. kita yg kene carik.. hi hi

cuit said...

KhairiL's

Sebok yek..!

cuit said...

Mr. Azman @ Kreuger

Mcm motto aku dedulu.. blogging for bloggers.. fuiyo..!

cuit said...

Nine

Hi hi.. silakan lah yer..

Luth Textile said...

cun, ini yang kita suka!

SBL said...

Great compilation. Thanks for sharing.

Regards,
clipping path

Post a Comment