Ayat menolak lamaran

by Zoul on 17 January 2009

Korang tak ready lagi tapi pasangan korang sibuk sangat ajak kawin. Apa alasan yang korang akan bagi? Kalau tak de idea...pakai aje mana-mana yang kat bawah ni...

•i muda lagi tau..

•i ni tua sangat dah..

•Kerjaya i lebih penting tau..

•i tak de masa lah..

•You ni bukan taste i lah..

•Nanti you tak boleh ikut cara hidup i...

•Aku takut beranak lah..

•I tak hafal lagi " Aku terima nikah....."

•Takut lah, sekarang ni kena test darah tau..

•Tak nak lah you ni dah duda...
•I malas lah.. nanti kena balas hadiah orang bagi..

•Tak nak lah.. sekarang ni ramai orang bercerai la..

•I tak nak langkah bendul... kakak i belum kawin lagi la..

•Sori la i ni sebenarnya... lesbian..

•Tak nak lah kawin dengan you, you ni bintang Aries i bintang Leo...

•I ni gay lah...

•i dah janji dengan arwah makwe i takkan kawin sampai bila-bila..

•you tak hensem la..

•i minat dengan bangla bukan dengan melayu...

•i nak hantaran sebijik roket al-qasam leh...

•you dah belajar sembahyang jenazah blum..

•Alah nak beli rokok dunhill pun tak mampu ada hati nak kawin...

{ 22 comments... read them below or add one }

H@Fez94 said...

haha..boleh guna ayat nie..hehe

cuit said...

Sila...sila... sebarang kejadian yg tidak diingini adalah dibawah tanggungjawab sendiri... hik hik

azza_irah said...

kalau jodoh tak ke mana kan..hehe..

selamat berblogging..

cuit said...

Betul tu azza.. kalau jodoh tak kemana kan.. walau lari ke palestin sekali pun bertemu jua... heh heh...

Chekgu BaniHassim said...

musti bernanah je telinga kalau dgr org bagi alasan cemni kan??haha

cuit said...

Bukan takat bernanah.. klau boleh cari al qasam bom kat telinga dia tu... hik hik

Anyway thanks for the visit...cikguuu..

ELeEa said...

Huuuu...byk alasan ni sure2 org 2 xske kita...carik org len! =)

Mr. Azman @ Kreuger said...

rugi la kalau tak mo kawin..
keh keh keh... orang kalau boleh
sebaik berkemampuan jer terus nak kawin..
lagi best kalau mampu kawin awal...

nak enjoi??? Lepas kawin pon bleh enjoi.
Lagi syok ma :D


Kreuger®

cuit said...

To eleeya: Amacam kalu dah syok bercinta bagai nak gila.. tetiba dia dia kata tak syok kat kiter.. Bagilah alasan apa pun, susah nak terima. Silap tarikh... carik bomoh siam.. hi hik

cuit said...

To taiko azman: Ha betul tu kahwin sedap... bukan lama, sekejap... bukan tulang, urat ..bukan selalu, kerap... hik hik

Ir. hydir said...

hah... aku x penah menolak lamaran sebab aku yg buat lamaran...

haha... x penah kena reject lagi.. x tahu camna :)

OOM said...

om masih bingung makdudnya ni apa hehehe

ELeEa said...

Huh...dose seh men2 bomoh nih...tak baek r...
Allah 2 kan Maha Penyayang...cinta pun dr Dia...msti ada ssorg yg tbaek utk kita kat luar sana...
Usaha tangga jaya...
Mkn nasik myk panggil eh... =)

Suhaila said...

hahaha, kamu nie ada ada jerk...

arap arap xder yang cakap macam tue kat suhaila nanti lau tak nak ner smackdown...

huwahuwahuwa...

cuit said...

Ir Hydir:
... Aduss jejaka tampan mestilah tk sapa berani reject.. rugi ooo...

cuit said...

Oom:

Sorry oom, hanya berjenaka ya...

cuit said...

ELeEa:
... Eeh mana ada berdosa... bomoh siam tu bapak angkat dia la... kih kih

cuit said...

Suhaila:
... Insyaallah.. ada dua sebab dia tak tolak punya..
1. Sebab su kan cute...
2. Sebab su suka tengok wrestling...

eira said...

adehh..
cm siutt je alsn kat atas ni
kalau mcm tu eira pn xkawenla gamaknya

F A R Y N said...

kasi alasan mcm ni lagi bagus dari memberi harapan palsu kat org..hehe

cuit said...

eira:

He he ... tu alasan org terdesak la...

cuit said...

faryn:

Setujuuuuuuu dan angkat tangan skrg nih...

Post a Comment