Boikot Israel alias Yahudi

by Zoul on 14 January 2009

Alhamdulillah... banyak blog yang aku baca rata-rata menyatakan rasa marah dengan tindakan kejam regim yahudi terhadap penduduk palestin. Ramai juga yang menyokong agar kita memboikot israel atau yahudi. Tapi sebelum kita membuat tindakan, fakta di bawah ini juga perlu diambil kira...

Sebahagian besar syarikat atau individu penyumbang terbesar kepada kekayaan yahudi terletak di luar israel iaitu di amerika dan united kingdom..













Bila aku periksa kat internet, ada lebih kurang 135 orang billioneir yahudi yang bermastautin di amerika dan united kingdom. Kat bawah ni aku list kan nama dan syarikat diorang yang aku pasti korang mesti kenal punya lah.. Nama-nama yang tak begitu terkenal aku dan remove.

* Steve Ballmer, U.S. CEO of Microsoft (Jewish mother)
* Arthur Blank, billionaire co-founder and co-owner of Home Depot
* Jeff Bleustein, Chairman and former Chief Executive Officer of Harley-Davidson, Inc.
* Michael Bloomberg, Billionaire, U.S. politician, founder of Bloomberg News
* Sergey Brin Russian-born U.S. co-founder of Google
* Edgar Bronfman, Jr., Chairman and Chief Executive Officer of Warner Music Group
* Lyor Cohen, billionaire chairman of Warner Music
* Clive Davis, U.S. founder of Arista Records
* Michael Dell, U.S. founder of Dell Inc.
* Paul Fireman, billionaire founder of Reebok aerobic shoes
* Rob Glaser, founder and CEO of Real Networks, makers of Real Player
* Malcolm Glazer, billionaire owner of First Allied Corporation shareholder of Manchester United
* Leslie & Louis Gonda, billionaires shareholders in AIG insuarance and real estate
* Maurice Greenberg, billionaire main shareholder and ex chairman of AIG
* Maurice R. Greenberg, billionaire, CEO of AIG
* Andrew Grove, Hungarian-born U.S. co-founder of Intel
* Jeffrey Katzenberg, former billionaire co-founder and co-owner of DreamWorks SKG films production
* Leonard Lauder, billionaire co-owner of Estee Lauder cosmetics
* Ronald Lauder, billionaire co-owner of Estee Lauder cosmetics
* Ralph Lauren, billionaire founder and chairman of Polo Ralph Lauren Corp fashion
* Bernard Marcus, billionaire co-founder and co-owner of Home Depot
* Ronald O. Perelman, billionaire, chairman of the board of Revlon Inc. and Products Corp.
* Pritzker Family, 11 billionaires owners of Hyatt hotels and Marmon Group
* Charles Revson, Revlon cosmetics
* William Rosenberg, U.S. founder of Dunkin Donuts
* Haim Saban, billionaire, television producer (Mighty Morphin Power Rangers) and media mogul
* Howard Schultz, entrepreneur, joined Starbucks founders in 1982 and bought it in 1987
* Jonathan_I._Schwartz, COO of Sun Microsystems
* Robert Shapiro, former CEO of Monsanto
* Zev Siegal cofounder of Starbucks
* Steven Spielberg, billionaire co-founder and co owner of DreamWorld SKG films production
* Laurence Tisch, U.S. billionaire, owned CBS
* Preston Robert Tisch, U.S. billionaire, owned several companies with his brother including CBS
* Sandy Weill, U.S. billionaire, chairman of Citigroup
* Ed Zander, CEO of Motorola
* Jack Cohen, British businessman, founder of Tesco supermarkets
* Lord Stanley Kalms founder of Dixons group
* Eduard Shifrin, Ukrainian-born Russian British billionaire co-founder of Midland Group

Ok... sekarang kita buat keputusan nak boikot yang mana? Kalau kita nak tundukkan yahudi, kita kena tundukkan diorang ni dulu....

{ 13 comments... read them below or add one }

ameerazman said...

list name kat ats ni, yg patut kita boikot is it? byk nye. so we have to stand up and be more civilised. kne berkempen boikot brg2 semua ni.

anyway, i enjoy reading urs.

cuit said...

Yang bestnya kita boikot sekali google, intel ngan microsoft... diorang pun tersenarai nih..

zhafir said...

kita boikot sekali kerajaan malaysia

cuit said...

Adus... tang mana kita nak boikot kerajaan malaysia nih... bro..

ELeEa said...

Errr...jap...kalo nk ikutkan MC D 2 sumer cukai dbyr pd kjaan msia bkn pd omputih 2. Pmilik pun xsilap org msia...nk boikot pun bg sy mayb kalo kita g ngara luar msia la kot...

cuit said...

To: ELeEa:

Camna plak ngan google, microsoft, intel,sun microsystem ngan real player..?

ELeEa said...

emmm...maafla...mksud sy MC D ~ i lovin' it =p

cuit said...

EleEa:

Ok ok... aduss terbayang prosperity burger lak...

eira said...

byk sgt nk boikot..
yg best2 plk tu
adoilaa

;(

Empary said...

Jangan geng.... tak elok main boikot2 nie...mereka takde pun ganggu Malaysia!!! Jangan dengar sangat hasutan kawan2 pasal belum tentu apa yang mereka katakan itu benar belaka. Kita rakyat Malaysia harus bersyukur dengan kemakmuran dan kemajuan negara kita. Tentang Palestin dan Israel biar mereka sendiri yang settlekan. Ianya dah tertulis didalam kamus hidup mereka....kita nie hidup tak lama sangat jadi gunakan segala apa yang tuhan bagi dengan sebaik-baiknya. Nie bukan ceramah...tak payahlah nak rancang benda yang membawa keburukan pada diri sendiri. Aslm.

izza said...

ko ni mesti salah satu geng yahudi dan amerika, kalau tak buat apa tetiba je ko nak defend diaorang ni. kalau kau tak tahu kau google sendiri maklumat berkaitan syarikat2 kat atas dan terutama mcd memberi dana sepenuhnya pada israel kerana israel adalah negara sekutu mereka.


kalau nak tahu, sesiapa yang nak hasilkan restoran mcd, cukai francais buat jenama mc d kena bayar kat syarikat asal mcd, ada faham? so jangan jadi katak bawah tempurung, baca dan cari maklumat kat internet ni berlambak sangat. sebagai orang islam aku sokong sangat pemulauan produk2 syarikat2 israel dan amerika syarikat ni.


untuk info korang, mc d adalah sangat tidak sihat dimakan dan ia juga menawarkan air coca-cola yang sebenarnya amat berbahaya kepada kesihatan manusia. malah mc d di palestin kini israel telah menggantikannya dengan air kopi. so fikirkanlah sebab kita harus pulaukan syarikat2 jahat ni kerana setiap dana yang kita beri dengan membeli barangan syarikat mereka umpama kita menyalurkan bantuan membeli peluru kepada israel untuk menembak rakyat palestin yang tidak berdosa setiap hari! 0syarikat2 amerika dan israel bergiat cergas dengan memberi dana kepada negara israel mereka untuk terus membantai rakyat palestin yang semakin lemah.

izza said...

jangan jadi bodoh, cukai francais jenama mac d masih kena bayar pada pemilik asal, kalau tak kau akan kena saman oleh diaorang. ingat bayar pada kerajaan malaysia je ke.....harap kau cari maklumat dulu sebelum komen yang bukan2

izza said...

banyak lagi produk malaysia yang best2, tak payah la bergantung harap pada produk orang putih, makan mc d lama2 akan beri kesan buruk pada kesihatan badan. sila google jika nak tahu sebab saya kata begitu, malas nak terang panjang lebar

Post a Comment