2009 Keyword paling popular

by Zoul on 31 December 2009

Selamat menyambut tahun baru 2010 masehi. Tahun 2009 akan pergi dan takkan kembali lagi.. jangan haraplah 'dia' akan mengintai lagi. Semuanya akan tinggal coretan dan kenangan yang mungkin boleh kita jadikan teladan atau sempadan. Sebelum aku berceloteh ditahun yang berbeza, biarlah kita mengimbas kembali apa yang menusia sedunia cari (search) pada tahun 2009 dilaman-laman web atau blog-blog sedunia.

Baik.. apakah tajuk yang paling popular yang di layari atau dibaca pada tahun 2009. Twitter blog telah menyenaraikan tajuk-tajuknya. Aku copy semula dari Twitter Blog mengikut kategori:

News Events
1. #iranelection
2. Swine Flu
3. Gaza
4. Iran
5. Tehran
6. #swineflu
7. AIG
8. #uksnow
9. Earth Hour
10. #inaug09

People
1. Michael Jackson
2. Susan Boyle
3. Adam Lambert
4. Kobe (Bryant)
5. Chris Brown
6. Chuck Norris
7. Joe Wilson
8. Tiger Woods
9. Christian Bale
10. A-Rod (Alex Rodriguez)

Movies
1. Harry Potter
2. New Moon
3. District 9
4. Paranormal Activity
5. Star Trek
6. True Blood
7. Transformers 2
8. Watchmen
9. Slumdog Millionaire
10. G.I. Joe

TV Shows
1. American Idol
2. Glee
3. Teen Choice Awards
4. SNL (Saturday Night Live)
5. Dollhouse
6. Grey’s Anatomy
7. VMAS (Video Music Awards)
8. #bsg (Battlestar Galatica)
9. BET Awards
10. Lost

Sports (Teams, Events, Leagues)
1. Super Bowl
2. Lakers
3. Wimbledon
4. Cavs (Cleveland Cavaliers)
5. Superbowl
6. Chelsea
7. NFL
8. UFC 100
9. Yankees
10. Liverpool

Technology
1. Google Wave
2. Snow Leopard
3. Tweetdeck
4. Windows 7
5. CES
6. Palm Pre
7. Google Latitude
8. #E3
9. #amazonfail
10. Macworld

Hash Tags
1. #musicmonday
2. #iranelection
3. #sxsw
4. #swineflu
5. #nevertrust
6. #mm
7. #rememberwhen
8. #3drunkwords
9. #unacceptable
10. #iwish

Aku sangka di kategori people tentulah Tiger Wood akan mendahului.. rupanya aku silap. Cis.. tidak ada tajuk dalam bahasa Melayu..

Baik kita tengok pula apa keyword yang paling popular orang search di Google pada tahun 2009.

Fastest Rising (Global)

  1. michael jackson
  2. facebook
  3. tuenti
  4. twitter
  5. sanalika
  6. new moon
  7. lady gaga
  8. windows 7
  9. dantri.com.vn
  10. torpedo gratis

Fastest Rising in Entertainment (Global)

  1. michael jackson
  2. transformers
  3. eminem
  4. naruto shippuden
  5. beyonce
  6. peliculas id
  7. paranormal activity
  8. anime online
  9. natasha richardson
  10. poker face lyrics

Fastest Rising in Food & Drink (Global)

  1. acai berry
  2. picnic
  3. クックパッド
  4. tesco direct
  5. senseo
  6. peanut butter recall
  7. nespresso commande
  8. habibs delivery
  9. mocktail
  10. masterchef australia

Fastest Falling (Global)

  1. beijing 2008
  2. euro 2008
  3. heath ledger
  4. barack obama
  5. amy winehouse
  6. kraloyun
  7. dailymotion
  8. bebo
  9. wii
  10. emule

Fastest Rising in Sports (Global)

  1. real madrid
  2. us open
  3. ufc
  4. sahadan
  5. livescore
  6. pacquiao vs cotto
  7. wbc 速報
  8. pga tour leaderboard
  9. confederations cup
  10. l'equipe football
Carian paling popular di Yahoo
  1. Tiger Woods
  2. Rush Limbaugh
  3. Blue Moon
  4. Iran
  5. Brittany Murphy
  6. Lil Wayne
  7. Susan Boyle
  8. Pro Bowl
  9. Michael Jackson
Hmmm... patutlah blog aku tak popular... rupanya tidak ada satu pun tajuk blog aku ni yang termasuk dalam carian yang paling popular. Eh.. dah nak pukul 12.00 mlm... Selamat Menyambut Tahun Baru 2010.. semoga Allah akan selalu memberi keredhaanNya dalam apa jua yang anda lakukan.. amin.

{ 10 comments... read them below or add one }

Selamburb said...

Fuhhhhh...letih baca..artikel kali ni panjang benar..mungkin penutup buat penghujung tahun 2009..

hisham said...

salam bro..tq singgah n komen,,,lawa blog ni..HNY bro, moge2 ape yg dihajati akan terlaksana..uku link n folo bro..

Nazz said...

Salam..

Selamburb:
He he.. panjang tapi kontot2 tu...

Hisham:
Mekasih.. insyallah ... amin

naim said...

wah..aku pun teringin nak buatcite pasal kt ats ni..tp blog aku jauh nun kebelakang..haha

x-po said...

keyword BI mmg byk persaingan..so baik fokus kt keyword melayu dlu..hehe

Nazz said...

Salam...

naim:
Hish mana ada yang jauh kebelakang.. kita semua sama aje kan..

x-po:
Betul jugak tu...

Lifesaver said...

sabar je la :P

mytafa's site said...

a'ah la...baru aku pasan...tul gak tu

Nazz said...

Tu la pasal.. cepat buat site yg paling popular dlm bahasa melayu...

Nazz said...

Ok ok... aku pun urut dada... sabooorrr!

Post a Comment